Онзи ден ми остана бяло пилешко месо от печеното пиле с барбекю сос. Обикновено го отделям за спагети, сандвичи, супи или салати. Реших да измисля поредната салата под мотото “Мексико”. Ето и крайния резултат:
Салата “Мексикана”
250 гр пилешко бяло месо
5-6 кисели краставички
4-5 печени и белени червени чушки
100 гр царевични зърна от консерва
100 гр салатен черен боб от консерва или сварен до готовност
50 грама червен лук, нарязан на ситно
няколко стръка силантро (пресен кориандър-листа)
лимонов сок, може да се замени със сок от зелени лимончета (limes)
чаена лъжичка млян кориандър
щипка кимион
супена лъжица мед
чаена лъжичка млян червен пипер
Табаско сос за лютивина
Сол и черен пипер на вкус
20 мл царевично олио, може да се замени с друго
Авокадо за гарнитура
Всички продукти се нарязват на ситно.
Олиото се загрява в тиган и в него се изсипва месото, царевицата и боба, подправя се със сухите подправки и се запържва с червения пипер. Изстудява се и се смесва с останалите продукти. Подправя се с лимонов сок, черен пипер, силантро, Табаско, сол. Оставя се да престои в хладилник около час. Преди сервиране се гарнира с авокадо.
No comments:
Post a Comment