Friday, February 11, 2011

Домашен кокосов сладолед


време до готовност: 2 часа

200 мл сметана 33 % масленост
60 грама кокосов крем
60 грама бяла кристална захар или пудра захар
3-4 капки кокосова есенция

Разбийте с миксер (в дълбока купа) сметаната и захарта до сгъстявне*. Добавете кокосовия крем и есенцията. Охладете във фризер за 15-20 минути, след което разбийте отново с телена бъркалка за около 10 сек. Върнете във фризера. Направете процедуратa с разбиването 3-4 пъти в рамките на 2 часа. Целта е да се вкара повече въздух в сметановия крем и да се разбият кристалите.

 *Внимавайте да не разбиете прекалено сметаната, т.е. да стане на гранули, това означава че минава към фаза на масло. Ако видите, че това става можете да поправите случилото се, като добавите около 20 мл. прясно мляко.

2 comments:

  1. Какъв е този кокосов крем???

    ReplyDelete
  2. Кокосовият крем има по-високо съдържание на мазнини и твърда маса отколкото кокосовото мляко.

    ReplyDelete