Saturday, February 5, 2011

Салата с кралски скариди, гъби и скалопини (миди Сен-Жак)


2 порции, предложение за Свети Валентин, стига и двамата влюбени да обичат морски продукти, гъби и ароматен чесън;)))))) Комбинацията наистина е много  вкусна и заслужава внимание!



1 маруля с червени и зелени листи
10 кралски скариди (тигрови скариди), сурови, обелени и почистени (без опашката)
10 скалопини (среден размер), можете да ги разрежете на 4 или да ги оставите цели
3 скилидки чесън
200 гр гъби- печурки,почистени с четка и нарязани
40 грама краве масло
50 мл Балсамик оцет
сол

Редуцирайте оцета наполовина, като го оставите да къкри  на средна температура. Сложете в хладилника, за да се изстуди и стегне.

Запържете в краве масло  скалопините, гъбите, скаридите и счукания чесън за около 5-6 минути (гъбите трябва да поомекнат, скаридите да променят цвета си в червено). Разбърквайте.


Накъсайте салатата на хапки и поставете в чиния. Подредете задушените продукти отгоре и полейте с редуцирания балсамик дресинг.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...