Sunday, December 5, 2010

Севиче / Морски деликатес на страстта / Ceviche


Рецептата за мариноване на рибно месо, миди, скариди, месо от раци, малки октоподчета в лимонов сок и бяло вино, научих от един чилиец- популярна е в Южна Америка. Може да се сервира в чаша за мартини, върху филийки препечен хляб и майонеза или царевичен чипс.
Аз лично обожавам тази рецепта! Подходяща компания на водка и бяло вино.


Продукти:


2 филета ред снапър / red snapper/- месото и е плътно, кремаво с розови оттенъци, прилично на бяла риба, няма малки костици
6-8 кралски скариди
купичка дребни, коктейлни скариди
връзка зелен лук
червена пиперка
1/2 настърган морков
табаско
сокът на 4 лимона
25 мл. бяло вино
сол
черен пипер
1/2 връзка зелен кориандър
3-4 с. л. слънчогледово олио


Рибата и скаридите се накълцват на ситно, мариноват се в останалите продукти за ден-два.

No comments:

Post a Comment