Родопска рецепта
380 г бял боб
1 глава лук, нарязан на ситно
1 морков, нарязан на ситно
1 червена пиперка, нарязана на ситно
2 грудки червено цвекло, обелени и нарязани на малки кубчета
250 мл доматено пюре
стрък целина
2 супени лъжици чубрица
2 супени лъжици джоджен
за запръжката:
2 супени лъжици червен пипер
50 мл олио
Бобът се накисва за 6 часа, след което се вари за 30 минути. Изцедете водата и налейте нова. Варете още час. Добавете нарязаните зеленчуци, доматения сос посолете и подправете. Варете още 30 минути. Запържете с червен пипер.
Ако желаете, можете да добавите и сварено шкембе към тази яхния.
Боб с шкембе и червено цвекло
Боб с шкембе и червено цвекло
No comments:
Post a Comment