Wednesday, December 8, 2010

Боб с чекане/ Боб с червено цвекло / Beans and beets




Родопска рецепта

380 г бял боб
1 глава лук, нарязан на ситно
1 морков, нарязан на ситно
1 червена пиперка, нарязана на ситно
2 грудки червено цвекло, обелени  и нарязани на малки кубчета
250 мл доматено пюре
стрък целина
2 супени лъжици чубрица
2 супени лъжици джоджен
за запръжката:
2 супени лъжици червен пипер
50 мл олио



Бобът се накисва за 6 часа, след което се вари за 30 минути. Изцедете водата и налейте нова. Варете още час. Добавете нарязаните зеленчуци, доматения сос посолете и подправете. Варете още 30 минути. Запържете с червен пипер.

Ако желаете, можете да добавите и сварено шкембе към тази яхния.

Боб с шкембе и червено цвекло


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...