Sunday, December 12, 2010

Хрупкаво Пържено Пиле



Колкото и негативни отзиви да сме срещали относно пърженото пиле заради калориите и вредните липидни радикали отделяни при пърженето, то несъмнено има своите вкусови предимства. Изпробвала съм множество рецепти за хрупкаво пържено пиле. Някои от тях съдържат buttermilk, други прясно мляко, различни подправки или брашна (царевично, оризово, пшеничено). Избягвайте млечните продукти при панировка за пържене, защото лесно прегарят. Пилешкото месо има нужда от бавно пържене, както казва Морган Фрийман във филма “Driving Miss Daisy”, иначе ще изгори отвън, а отвътре ще остане сурово. Колкото и разнородни рецепти да се срещат, то пърженото пиле винаги е хит в семейните задушевни събирания в Южна Америка.


Хрупкаво Пържено Пиле

6 пилешки гръбчета с прикачени крилца (горната част) или 15-ина крилца
1 чаена лъжица млян кориандър
1 чаена лъжица млян кимион
1 чаена лъжица червен пипер
2 щипки лют червен пипер
1 чаена лъжица лук на прах
1 чаена лъжица чесън на прах
2 супени лъжици пшеничено брашно
2 супени лъжици едро смляно царевично брашно
50 мл вода
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
1 супена лъжица сол

Мариновайте и оставете за 15 мин. на стайна температура.


Мазнина за пържене-аз ползвам олио от рапица за фритюрника си Температура
 на олиото 170°С /338°F. Времетраене при затворен капак на фритюрника 13-15 минути.



No comments:

Post a Comment