4-6 порции
250-300 гр чиризо (полу-сушена наденица с червен пипер, сладък и лют)
50 мл разтопено краве масло
1 червена чушка, нарязана на ситно
1 малка глава лук, нарязан на ситно
2-3 скилидки чесън, пресован
1 чаша нарязани зеленчуци (целина, броколи, гъби, моркови и др. по ваш избор)
1 л прясно мляко
3-4 супени лъжици брашно или царевично нишесте за сгъстяване,
сух червен пипер, млян
риган, кориандър, сух босилек
сол и черен пипер
½ чаша готварска сметана
можете да добавите пресни листа силантро, след като дръпнете от огъня (или магданоз)
Нарежете колбасът на колелца и запържете с краве масло, лук и чесън. Добавете зеленуците и ги задушете за няколко минути, докато омекнат. Добавете червения пипер и подправките. Добавете прясното мляко. Нека заври. Бъркайте, защото може лесно да загори. Размийте брашното или нишестето с малко вода на каша и добавете към млякото .Намалете температурата на котлона, нека покъкри 5-10 мин. Бъркайте постоянно. Когато получите желаната консистенция дръпнете от огъня. Добавете течната сметана.
No comments:
Post a Comment