Sunday, December 5, 2010

Леща с пушен бекон / Lentils with smoked bacon soup

Леща с пушен бекон



1 купа измита кафява леща
250 грама пушен свински бекон
3-4 скилидки чесън
1 морков, настърган
няколко стръка  прясна целина, нарязана на ситно
1 червена чушка, нарязана на ситно
3 супени лъжици чубрица
сол и черен пипер
3  супени лъжици червен пипер

Налейте 2 литра вода в дълбока тенджера и поставете на котлона. Нека заври. Изсипете измитата леща и варете докато омекне (около 20 мин.) Посолете. Ако посолите прекалено рано , лещата ще уври по-бавно.

Запържете в тиган беконът. Ако желаете изцедете излишната мазнина от тигана. Добавете зеленчуците и ги запържете леко. Сложете червения пипер, нека се запържи и той. Изсипете при лещата и гответе на слаб огън докато се сгъсти.

***

Lentils with smoked bacon

1 cup brown lentils, washed
250 g smoked bacon
3-4 cloves garlic
1 carrot, grated
1 fresh celery stalk, chopped
1 red pepper, finely chopped
3 tablespoons savory
 salt and pepper
3 tablespoons paprika

Pour 2 liters of water in a deep pot and place on stove. Let it boil.

Pour the washed lentils and cook until soft (about 20 min or more) Salt it. If it is necessary add more water. Season with savory and garlic.

Fry bacon in skillet. If youlike remove out excess fat from pan. Add vegetables and saute them. Add paprika let it fried for couple minutes.
Pour vegetables and bacon into pot with lentils and cook over low heat until thickened and amount of water vaporize.

No comments:

Post a Comment