Serves 4
8 oz dry pasta (spaghetti, fettuccini)
20 prawns
2 cups vegetables, chopped and nicely cut (broccoli, red , yellow, green pepper, mushrooms, asparagus)
3 garlic cloves
1 oz. butter
shot of white wine 1 tsp paprika
few drops of lemon juice from fresh lemon
salt , ground black pepper
¾ cup grated Aziago cheese
5-7 drops Tabasco sauce
1 ½ cups whipping cream (35% fat)
fresh parsley for garnish
3 garlic cloves
1 oz. butter
shot of white wine 1 tsp paprika
few drops of lemon juice from fresh lemon
salt , ground black pepper
¾ cup grated Aziago cheese
5-7 drops Tabasco sauce
1 ½ cups whipping cream (35% fat)
fresh parsley for garnish
Boil thepasta in salted water until it’s done. Drain it, but do not rinse.
In large sauce pan melt the butter add garlic to give it’s a flavour to it. Add vegetables to sauté a bit. Add prawns and cook about a minute*. Toss to mix. Pour wiping cream and season with salt, pepper, paprika, and Tabasco . Simmer about 4-5 min, add pasta and toss. Sprinkle Asiago cheese and parsley on top and serve hot.
To se e how prawns are made step by step in pictures, please visit: http://margatyna.blogspot.com/2010/09/blog-post_7694.html
***
***
Спагети с кралски скариди и сметанов, пикантен сос
Порции 4
230 г паста (спагети, пене, ротини или фетучини)
20 кралски скариди
2 ч.ч. зеленчуци според сезона, нарязани красиво (опция)
3 чеснови скилидки
30 гр краве масло
30 гр краве масло
1 с.л. млян, червен пипер няколко капки лимонов сок от пресен лимон
сол и млян черен пипер
сол и млян черен пипер
28 мл бяло вино (опция)
¾ ч.ч. Азиаго или Пармезан, настъргани
5-7 капки Tabasco
1 ½ ч.ч. готварска сметана (35% масленост)пресен магданоз за гарниране
¾ ч.ч. Азиаго или Пармезан, настъргани
5-7 капки Tabasco
1 ½ ч.ч. готварска сметана (35% масленост)пресен магданоз за гарниране
Сварете пастата в подсолена вода. Оцедете я, но не я плакнете.
В голям тиган разтопете кравето масло и добавете чесъна, за да му придадете аромат. Задушете зеленчуците за кратко. Добавете обелените и почистени скариди и гответе около минута. Разбъркайте. Добавете капките лимон, бялото вино, сметаната. Подправете с Табаско, сол, пипер, сирена. Оставете да къкри на слаба температура докато сосът се сгъсти около 4-5 мин и повече. Добавете пастата и разбъркайте.
Сервирайте в чинии докато е горещо, поръсете пастата с Азиаго.
За да видите как се приготвят самите скариди (без зеленчуците), посетете: http://margatyna.blogspot.com/2010/09/blog-post_7694.html
No comments:
Post a Comment