Продължавам да готвя с елда!
Вчера направих кюфтенца с елда и синьо сирене. Идеални са за хора, които избягват глутена поради алергия или друга причина, също както и френските галети (galettes)-палачинки, правени с брашно от елда (фр.-Farine de sarrasin, англ.-Buckwheat flour)
Кюфтенца с елда и синьо сирене
300 гр кайма
½ чаена чаша сварена елда (можете да видите как се приготвя елда ТУК)
1 малка глава лук, нарязан на ситно
1 яйце
80 гр синьо сирене
няколко стръка магданоз, нарязан на ситно
1 супена лъжица сух риган
1 чаена лъжица кориандър, млян
щипка кимион
щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Объркайте каймата с подправките, яйцето и елдата. Покрийте с капак или фолио и оставете да престои в хладилника най-малко 2 часа. Оформете малки топки, с размер на пинг-понг топче. В средата на всяка от тях поставече парче синьо сирене. Оваляйте в пшеничено брашно или, ако искате да избегнете глутена, изберете брашно от елда или царевица. Изпържете в сгорещено олио.
No comments:
Post a Comment