Мераклийска рибена чорба
Продукти:
Продукти:
2 глави и две опашки от шаран /с предните перки/ или атлантическа сьомга и изрезки от халибът
½ зелена и ½ червена пиперка
1 морков
1 картоф
1 стрък целина
1 кромид лук
½ връзка магданоз
корен от магданоз
4-5 стръка девисил ( lovage)
сол
млян черен пипер, дафинов лист, 2-3 зърна бахар
2 с.л. млян червен пипер
вода
Приготвяне:
Главите се сваряват във вода, колкото да ги покрие.Слагат се сол, зърна бахар и черен пипер, дафинов лист.Когато са готови изваждат се, бульонът се прецежда, а самите глави обезкостяват.Месото им се добавя в края на варенето към останалите продукти.
Всички зеленуци и корените от магданоз се нарязват на ситно, запържват се за кратко в част от олиото и към тях се добавя рибният бульон.Варят се докато омекнат.Добавя се ипочистеното от кости месо.Супата се подправя с накълцаните на ситно зелени девисил и магданоз и се сваля от огъня.
Прави се запръжка от останалото олио и червения пипер. Може да се подкисели с лимон.
халибът / халибут
Вкуснa е, а удоволствието от риболов е много по-голямо.
ReplyDeleteРиболов на шаран