Wednesday, November 3, 2010

Мераклийска рибена чорба / Halibut and Salmon Soup

Мераклийска рибена чорба

Продукти:

2 глави
и две опашки от шаран /с предните перки/ или атлантическа сьомга и  изрезки от халибът
 ½ зелена и ½ червена пиперка
1 морков
1 картоф
1 стрък целина
1 кромид лук
½ връзка магданоз
корен от магданоз
4-5 стръка девисил ( lovage)
сол
 млян черен пипер, дафинов лист, 2-3 зърна бахар
50 мл олио
2 с.л. млян червен пипер
вода

Приготвяне:

Главите се сваряват във вода, колкото да ги покрие.Слагат се сол, зърна бахар и черен пипер, дафинов лист.Когато са готови изваждат се, бульонът се прецежда, а самите глави обезкостяват.Месото им се добавя в края на варенето към останалите продукти.

Всички зеленуци и корените от магданоз се нарязват на ситно, запържват се за кратко в част от олиото и към тях се добавя рибният бульон.Варят се докато омекнат.Добавя се ипочистеното от кости месо.Супата се подправя с накълцаните на ситно зелени девисил и магданоз и се сваля от огъня.

Прави се запръжка от останалото олио и червения пипер. Може да се подкисели с лимон.


халибът / халибут

1 comment:

  1. Вкуснa е, а удоволствието от риболов е много по-голямо.
    Риболов на шаран

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...