Monday, November 22, 2010

Палачинки с брашно от елда / Galettes / Галети


1 ч чаша брашно от елда
чаша и половина прясно мляко
3 жълтъка
щипка сол
краве масло
пълнеж по избор: кашкавал, сирена, шунка, друг вид колбас, пилешко месо, гъби соте и т.н.

Разбийте сместа за палачинки и оставете да престои час. Пържете като палачинка, с малко краве масло, обърнете. Когато е готова от двете страни, намажете се с краве масло и сложете пълнеж, оставете бордюр от два сантиметра. Загърнете краищата на палачинката към средата, така че какъвто и да е пълнежът, да се вижда.


P.S. тези палачинки са чудесни в комбинация с крем фреш и хайвер от сьомга! Ако попаднете в Русия и по-точно Санкт-Петербург непременно опитайте блини със заквасена сметана и хайвер!



No comments:

Post a Comment