Monday, November 5, 2012

Жълто цвекло - апетайзър


2 порции

·      3 бр жълто цвекло
·      щипка сол
·      90 гр бяло саламурено сирене
·      млян черен пипер
·      няколко стръка магданоз (опция)

сос-заливка:

·      2 с.л. майонеза
·      2 с.л. кисело мляко
·      1 к.л. горчица с хрян
·      1-2 силидки чесън


Цвеклото се обелва и се сварява в подсолена вода за около 15-20 минути, след което се нарязва на шайби. Реди се като карпачо в плитка чиния и се гарнира с натрошено сирене, след което се залива със соса.
Забележка: аз лично добавих малко от цвика на млякото, за да получа по-рядък сос.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...