Monday, November 26, 2012

Бейби пиперки пълнени с яйце и сирене / Stuffed Baby Peppers


Следващия месец обикновено е времето през което в Северна Америка се организират Коледни и Новогодишни партита, било то на работа, с приятели или дори в квартала, по комшийски. След седмица ще се състои поредното Новогодишно домакинско парти, за което се изисква всяка домакиня да представи свой апетайзър или десерт. Месото е изключено от менюто ни до Коледа, а с десертите не ме блазнят особено, така че ще трябва да се мисли вегетарианско блюдо. Освен това храната трябва да е представена така, че да е удобна за вземане с пръсти, от където идва и наименованието ѝ- finger food. Дребни сандвичи-хапки, соленки и сладки, тапас или крудите (сурови зеленчуци), нарязани плодове, чипсове и дипове, датски кюфтенца, повити прасенца, зеленчукови канапета и пънчета, пикантни ядки, пуншове, ег-ног и кафе...и др. Това са типичните апетайзъри и напитки сложени на масата. До колкото си спомням миналата година аз направих баница и шоколадов ликьор, а по предната години мини картофени кюфтенца и соленки. Тази година искам да наблегна на зеленчуците, но все още не съм измислила какво да е, затова правя “сухи тренировки”.

Вчера приготвих пълнени сладки пиперки. Пълнежът се състои от следните продукти и подправки:

·      100 гр сирене
·      3 твърдо сварени яйца
·      2 стръка зелен лук
·      2 стръка пресен чесън (пера)
·      магданоз
·      2 щипки сух риган
·      черен пипер и сол на вкус
·      1 с.л. майонеза
·      остатъците от капачетата на чушките, месестата част около дръжките, нарязана на дребни кубченца

Чушлетата се почистват от семките с кафе лъжичка. Пълнят се със сместа и се “затапят” с настърган Кашкавал.

Разбира се, можете да добавите и извара, ако искате по-голямо количество. Тази смес ми бе достатъчна, да напълня около 17 чушлета.


No comments:

Post a Comment