Friday, November 30, 2012

Паприковани скалопини в сметанов сос


2 порции

·      10 бр миди Сен-Жак (около 5 см диаметър всяка)
·      40 гр краве масло
·      60 гр готварска сметана
·      сладък червен пипер
·      1 скилидка чесън
·      1 к.л. Sriracha сос (спицифичен чили сос)-опция
·      пресен магданоз
·      сол и черен пипер

Маслото се запържва до кафеникав загар, след което се добавят мидите, за да придобият кафеникава дантела-обръщат се по веднъж. Подправят се със сол и червен пипер. Раздрусват се за секунда-две и се заливат със сметаната. Оставят се да къкрят докато сосът се сгъсти. Сосът се подправя също така с накълцан магданоз, чили (опция) и черен пипер.

No comments:

Post a Comment