Един от любимите ми морски деликатеси е омарът. Ако решите да сготвите от омар, но той е все още жив, ето няколко съвета ТУК. В друг случай, по магазините се намират замразени опашки от омар, които лесно и бързо могат да бъдат приготвени на грил или салата.
Потърсих една сполучлива салата, която качих преди време в блога си, но се оказа, че съм я написала на английски, за ваше улеснение ето я отново, само че този път преведена:
4 порции
3 големи опашки от омар
2 големи картофа или около 300 грама малки разноцветни, салатни картофчета (Golden nuggets)
4-5 стръка зелен лук
½ чаша консервирани грахчета
½ чаша косервирана, варена царевица
2 с.л. майонеза
лимонов сок на вкус
сол и черен пипер
пресен копър
зехтин
за омара
бучка краве масло
сол и черен пипер
2-3 скилидки пресован чесън
1 кафена лъжичка червен пипер
Нарежете картофите на хапки и ги сварете в подсолена вода. Отцедете ги. Смесете ги с царевичните и граховите зърна, овкусете с майонеза и подправки.
Размразете опашките и ги срежете по дължина. Разтопете кравето масло, объркайте го с чесъна и подправките, намажете опашките и изпечете на грил до почервеняване, приблизително 4-5 минути. Извадете месото и го нарежете или накъсайте на хапки.
Смесете всичко и гарнирайте със зелен лук и пресен копър.
Поднесете с ледено бяло шардоне.
Леле, тази последната снимка е толкова примамваща!!! Месото изглежда страхотно! И салатата е вкусна.
ReplyDeleteБлагодаря, Кенди!:)
ReplyDelete