Thursday, May 17, 2012

Омар на грил / Салата с омар и картофи


Един от любимите ми морски деликатеси е омарът. Ако решите да сготвите от омар, но той е все още жив, ето няколко съвета ТУК. В друг случай, по магазините се намират замразени опашки от омар, които лесно и бързо могат да бъдат приготвени на грил или салата.

Потърсих една сполучлива салата, която качих преди време в блога си, но се оказа, че съм я написала на английски, за ваше улеснение ето я отново, само че този път преведена:

4 порции

3 големи опашки от омар
2 големи картофа или около 300 грама малки разноцветни, салатни картофчета (Golden nuggets)
4-5 стръка зелен лук
½ чаша консервирани грахчета
½ чаша косервирана, варена царевица
2 с.л. майонеза
лимонов сок на вкус
сол и черен пипер
пресен копър
зехтин

за омара
бучка краве масло
сол и черен пипер
2-3 скилидки пресован чесън
1 кафена лъжичка червен пипер


Нарежете картофите на хапки и ги сварете в подсолена вода. Отцедете ги. Смесете ги с царевичните и граховите зърна, овкусете с майонеза и подправки.

Размразете опашките и ги срежете по дължина. Разтопете кравето масло, объркайте го с чесъна и подправките, намажете опашките и изпечете на грил до почервеняване, приблизително 4-5 минути. Извадете месото и го нарежете или накъсайте на хапки.



Смесете всичко и гарнирайте със зелен лук и пресен копър.
Поднесете с ледено бяло шардоне.

2 comments:

  1. Леле, тази последната снимка е толкова примамваща!!! Месото изглежда страхотно! И салатата е вкусна.

    ReplyDelete
  2. Благодаря, Кенди!:)

    ReplyDelete