Тези флейки станаха част от любимите ми рецепти още първия път, когато ги опитах! В комбинация с прасковено сладко и в компанията на газирано розе, просто са незабравим апетайзър, особено в дамска компания.
За да ги направите не се изисква кой знае какво време или умения, следвайте рецептата и технологията.
2 порции
2 бр. Пилешки гърди, без кожа и без кост
3 с.л. смлян Пармежан
3 с.л. брашно
сол и черен пипер
1 белтък, разбит с вилица
олио за пържене
Купичка сладко от праскови (За късмет, намерих френско сладко, което бе посладено не със захар, а с концентриран гроздов сок)
Технология:
Нарежете пилешките гърди напречно на мускулното влакно на флейки, 5-6 броя от всяко парче месо. Овкусете със сол и черен пипер.
Смесете брашното и Пармежана и оваляйте добре всяко парче месо, след което потопете в разбития белтък (не на сняг) и отново оваляйте в сместа от брашното и Пармежана. Изпържете до златисто. Извадете изпържените флейки и ги поставете върху попивателна готварска хартия. Сервирайте ги горещи с дип от прасковено сладко.
Светле, обичам такава комбинация!
ReplyDeleteХубав ден от мен!
Заинтригува ме и ще опитам! След всичко казано, няма как иначе да бъде, Светле!
ReplyDeleteХубава вечер!