Tuesday, May 8, 2012

Пармежанови пилешки флейки с прасковено сладко и черен пипер / Parmesan chicken and peach jam


Тези флейки станаха част от любимите ми рецепти още първия път, когато ги опитах! В комбинация с прасковено сладко и в компанията на газирано розе, просто са незабравим апетайзър, особено в дамска компания.

За да ги направите не се изисква кой знае какво време или умения,  следвайте рецептата и технологията.

2 порции

2 бр. Пилешки гърди, без кожа и без кост
3 с.л. смлян Пармежан
3 с.л. брашно
сол и черен пипер
1 белтък, разбит с вилица
олио за пържене

Купичка сладко от праскови (За късмет, намерих френско сладко, което бе посладено не със захар, а с концентриран гроздов сок)



Технология:

Нарежете пилешките гърди  напречно на мускулното влакно на флейки, 5-6 броя от всяко парче месо. Овкусете със сол и черен пипер.
Смесете брашното и Пармежана и оваляйте добре всяко парче месо, след което потопете в разбития белтък (не на сняг) и отново оваляйте в сместа от брашното и Пармежана. Изпържете до златисто. Извадете изпържените флейки и ги поставете върху попивателна готварска хартия. Сервирайте ги горещи с дип от прасковено сладко.


2 comments:

  1. Светле, обичам такава комбинация!
    Хубав ден от мен!

    ReplyDelete
  2. Заинтригува ме и ще опитам! След всичко казано, няма как иначе да бъде, Светле!
    Хубава вечер!

    ReplyDelete