Wednesday, May 16, 2012

Кесадия с пиле и чушка (Кейседия)


Кесадията (quesadilla)е друг вид сандвич с пълнеж, разпространил се от Мексико към Северна Америка. Наименованието и произхожда от испанската дума за сирене-queso. Самият сандвич представлява тортия (плоска питка, а не испанския вариант) пълна със сирена, прегъната на две, като полусфера, след което запечена на грил или плоча, докато отвън стане хрупкава, а сирената се разтопят. Вариантите за пълнежа отново за по избор.

На снимката кесадия с Чедар и Хаварти, пилешки гърди на грил (задължително е да са предварително готови), чушка, зелен лук и силантро. Гуакамоле за дип.

Мексиканска тортия

2 comments:

  1. Миналата година хапвах доста често подобни неща, но тази ще опитам твоя вариант;)
    Хубава вее, Светле!

    ReplyDelete
  2. Мъхче, опитай както ти харесва!:) Сигурна съм,че ще си доволна, ако намериш кубава тортия, на които нашенския еквивалент са търкалачетата!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...