Monday, May 7, 2012

Телешко варено с булгур / Beef and Barley soup


600 гр телешки джолан
1 ч.ч. булгур
1 морков
1 глава лук
праз лук
1 стрък целина
3-4 скилидки чесън
гъби (опция)
щипка-две джоджен
щипка-две чубрица
с.л. червен пипер
чили (опция)
2 дафинови листа
млян черен пипер и сол
1 голям картоф (опция)


Телешкото месо се сварява със сол и вода в тенджера под налягане за около 40 минути,
Изважда се и се обезкостява, след което месото се връща към бульона и се добавят останалите продукти.
Зеленчуците се измиват и нарязват на едро, слагат се при месото, също и измития булгур. Тенджерата под налягане се затваря отново и всичко се вари още десетина минути.
Разбира се, това ястие може да се сготви и в крок пот на бавен огън. Сложете всички продукти наведнъж и оставете бавната теджера да свърши своята работаJ

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...