Saturday, August 6, 2011

Ризото с гъби, чоризо и пиперки / Mushroom § chorizo risotto


 Десетина диви гъби (първо качество)
2 Чоризо наденички
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
пиперки червена и жълта (за цвят)
1 ч. ч. ориз
2 ½  ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон (може и кубче гъбен бульон от Маги, разтворен във вода)
40 мл олио
сухи подправки (целина, босилек, риган, чубрица)
сол и черен пипер

Зеленчуците  и чоризото се нарязват и се задушават в мазнината.
Добавя се ориз и нарязани гъби, бърка се за минута две. Добавя се бульон и се подправя. Оставя се да къкри на котлона (под капак !) докато ризът набъбне и абсорбира течността, т.е. докато е готов.

4 comments:

  1. Светленце, ами ти наистина искаш да ме умориш днес!:-))) За гъбки винаги имам място, а щом има и чоризо... ммххххм.
    Ти да си нямаш някаква полянка, дето си растат всякакви гъбки на воля?:-))))
    Много усмивки и сърдечни поздрави!

    ReplyDelete
  2. Светле,страхотно предложение!Мога само да се наслаждавам на красотата сътворена от ръцете ти!Поздрави и хубав неделен ден!

    ReplyDelete
  3. ОХ, ще се нахраня преди да съм седнала да обядвам :)
    Чудесно предложение, Светле!
    Хубава неделя!!!

    ReplyDelete
  4. Благодаря, момичета! :) Обичам гъби и като ги видях преснички в близката ферма, купих доста:))), но не останаха за консервиране.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...