Десетина диви гъби (първо качество)
2 Чоризо наденички
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
пиперки червена и жълта (за цвят)
1 ч. ч. ориз
2 ½ ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон (може и кубче гъбен бульон от Маги, разтворен във вода)
40 мл олио
сухи подправки (целина, босилек, риган, чубрица)
сол и черен пипер
Зеленчуците и чоризото се нарязват и се задушават в мазнината.
Добавя се ориз и нарязани гъби, бърка се за минута две. Добавя се бульон и се подправя. Оставя се да къкри на котлона (под капак !) докато ризът набъбне и абсорбира течността, т.е. докато е готов.
Светленце, ами ти наистина искаш да ме умориш днес!:-))) За гъбки винаги имам място, а щом има и чоризо... ммххххм.
ReplyDeleteТи да си нямаш някаква полянка, дето си растат всякакви гъбки на воля?:-))))
Много усмивки и сърдечни поздрави!
Светле,страхотно предложение!Мога само да се наслаждавам на красотата сътворена от ръцете ти!Поздрави и хубав неделен ден!
ReplyDeleteОХ, ще се нахраня преди да съм седнала да обядвам :)
ReplyDeleteЧудесно предложение, Светле!
Хубава неделя!!!
Благодаря, момичета! :) Обичам гъби и като ги видях преснички в близката ферма, купих доста:))), но не останаха за консервиране.
ReplyDelete