Saturday, August 6, 2011

Панирана Кладница


Няма да пиша рецепта за панирана кладница, по-скоро споделям начин за сервирането и като ордьовър, подходящ за изстудено бяло вино Траминер.

Трябват ви прясни гъби с късо изрязани дръжки (те са жилави), 2 яйца, брашно и вода, сол и черен пипер за подправяне. Разбийте яйцата, смесете с брашно и малко вода до получаване на гъста каша, посолете гъбите и панировката. Изпържете до златисто в горещо олио. Изваждайте панираните гъби от олиото и ги поставяйте върху попивателна хартия. Когато изпържите цялото количество, наредете ги в чиния, поръсете с прясно млян черен пипер и сол (ако е необходимо) и сервирайте веднага.

3 comments:

  1. Светле, тук улучи слабото ми място. Обожавам кладница. Така хубаво си ги панирала, златни, мммм.:-)))
    Чудесни са, Светле!:-)))
    Сърдечни поздрави и усмивки!:-)))

    ReplyDelete
  2. Видях,че в България предлагат пънчета с кладница, каква чудесна идея за градината!:)))Запази място и за ризото с кладница и другата гъба, чието име не знам на български.:)Аз много обичам гъби, особено некултивираните!:)

    ReplyDelete
  3. Светле, представям си ги с чаша бяло вино и компания :)
    Чудесна идея!
    Сърдечни поздрави и хубав летен ден!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...