Saturday, August 13, 2011

Рататуй


Чудесно ястие само по себе си или като гарнитура, било то за панирани сирена или печено месо, рататуй е наименованието на запечени зеленчуци, популярно във Франция.

За да приготвите рататуй са ви необходими следните продукти: патладжан, тиквички (може жълта и зелена), домати, чушки, лук, скилидка чесън, босилек, риган, мащерка и олио.

Нарежете зеленчуците на шайби. Запържете в малко олио първо лука и чесъна, след това добавете и останалите зеленчуци без доматите, осолете, подправете с билките и запържете за 10 минути. След това ги подредете в тавичка. Залейте с 30-40 мл вода и запечете до златисто.

4 comments:

  1. Светле,много вкусен и цветен ратататуй!И у нас беше оценен!

    ReplyDelete
  2. Снимката не е от най-добрите, но пък така приготвени, зеленчуците са много вкусни!:)))

    ReplyDelete
  3. Светле, много хубав рататуй!
    Поздрави и хубава неделя!

    ReplyDelete
  4. Красиво и много,много вкусно!Прекрасна снимка!Поздрави и хубава вечер:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...