Чудесно ястие само по себе си или като гарнитура, било то за панирани сирена или печено месо, рататуй е наименованието на запечени зеленчуци, популярно във Франция.
За да приготвите рататуй са ви необходими следните продукти: патладжан, тиквички (може жълта и зелена), домати, чушки, лук, скилидка чесън, босилек, риган, мащерка и олио.
Нарежете зеленчуците на шайби. Запържете в малко олио първо лука и чесъна, след това добавете и останалите зеленчуци без доматите, осолете, подправете с билките и запържете за 10 минути. След това ги подредете в тавичка. Залейте с 30-40 мл вода и запечете до златисто.
Светле,много вкусен и цветен ратататуй!И у нас беше оценен!
ReplyDeleteСнимката не е от най-добрите, но пък така приготвени, зеленчуците са много вкусни!:)))
ReplyDeleteСветле, много хубав рататуй!
ReplyDeleteПоздрави и хубава неделя!
Красиво и много,много вкусно!Прекрасна снимка!Поздрави и хубава вечер:)
ReplyDelete