Saturday, November 30, 2013

Редена бисквитена торта с маскарпоне, ром и черешово сладко (без готвене)


 

Много обичам десерти, които се правят лесно, без термична обработка на който и да е от продуктите, но също така са ефектни и вкусни. Рецептата ми е стара, можете да я намерите Тук, само че този път направих двойна доза с различни, квадратни бисквитки (graham cookies) и добавих черешово сладко между редовете, като  спестих бананите.
 
 


 
 
 Вариантите са безбройни, бисквитките могат да попият всевъзможни аромати, есенции;  да се топят в кафе, мляко, ликьор или комбинация от вкусове, преди да бъдат намазани с крема и залепени една за друга. След като се наредят в желана форма, руло или торта, повиват се със стреч фолио и се оставят в хладилника за през нощта. На следващия ден тортата се аранжира по желание и вкус. Аз използвах готовa батърскоч глазура, орехи и шоколадови пръчици.

Моля, почерпете се!:)
 
Междувременно, капучино с канела и датски, маслени бисквитки за добро настроение!:)

2 comments:

  1. Е тортата е фантастична! Благодаря и за ароматната почерпка*)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Винаги си добре дошла, Кате!:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...