Снегът
падна, все повече снимки намирам из блогърското пространство на снежна
България, девствено бяло, красиво, но зимата има и своите лоши страни, заледени
пътища, затруднен транспорт, настинки.
Какво
по-хубаво от това да се грее човек до бумтящата печка у дома, а навън да вали
сняг!?-Ама разбира се, топла напитка!
Предлагам ви
една такава, заредена с много витамини, аромат и любов:
· 1 ябълка
· 40 гр. пресен джинджифил (джинджър)
· 1 бр. звездовиден анасон
· 1 пръчка канела
· Половин лимон (сок)
· 2 ч.ч. вода
· Мед на вкус
Ябълките (заедно
със семенцата, кората*, сърцевината) и джинджифилът се нарязват на филийки и се пускат във вяращата вода,
кипват се за 2 минути, след което съдът се отстранява от огъня и във водата се пускат
канелата и анасона, похлупва се с капак и продуктите се запарват за 10 минути.
Подправят се с лимоновия сок и меда. Течността
се прецежда и пие топла.
*(Избягвам
да ползвам лимоновата кора, освен ако не съм купила натурални лимони, защото в
повечето случаи лимоните са третирани с парафин за по-голяма издържливост,
същото важи и за ябълките). При нас все още няма сняг, затова споделям няколко панорамни снимки, правени преди няколко дена:
Ароматен чай и безкрайно красиво небе! Прегръдки*)
ReplyDeleteБлагодаря, Кате!:) Прегръдки и за теб!:)
ReplyDelete✿⊱°•.¸
ReplyDeletePassei para uma visita.
Esse chá é muito aromático, cheio de vitaminas e delicioso!!!
Seu blog é tudo de bom, além de receitas maravilhosas, tem fotografias deslumbrantes.
❥ Bom fim de semana!
Beijinhos.♩♫♬°º•.¸
Brasil.°º✿
✿⊱°Muito Obrigado, Ines! ✿⊱ :)
DeleteЛюбимият ми чай с джинджифил :)
ReplyDelete