Monday, November 11, 2013

Кокосов крем с тапиока (без краве мляко, без глутен)/ Coconut-Tapioca pudding





 


·       40 гр. перли тапиока
·       400 мл кокосово мляко (60% кокос, 40%вода, без гуар гъм и други консерванти)
·       60 мл. вода за накисване на перлите
·       3 с.л. пудра захар (без нишесте, аз смилам обикновена кристална захар в блендер)
·       4 с.л. кокосови стърготини, запечени на тиган
·       3 капки кокосова есенция
·       3 капки есенция ром
·       1 суха ванилия

 

Перлите се накисват във водата за 30 минути*, след което се варят в подсладено и подправено, кокосово мляко. Кремът се вари на слаб огън, като се бърка постоянно, докато перлите станат прозрачни, а кремът се стегне, но все пак трябва да остане рядък. Насипва се в купички и се гарнира с печените кокосови стърготини. Печени кокосови стърготини могат да се сложат и в самия крем като опция. Сервира се охалден. Вижте още Крем Тапиока с Ягодов конфитюр и Крем Тапиока-Мока.

* перлите имат различен диаметър, моите са като главичка на цветна кърфица. Ако сметнете за нужно нека накисването им е по-продължително. 

2 comments:

  1. Здравейте, бихте ли ми казали от къде мога да си купя тапиока перличките?

    ReplyDelete
    Replies
    1. В България могат да се намерят в магазини за здравословна и диетична храна.

      Delete