· 40 гр. перли
тапиока
· 400 мл
кокосово мляко (60% кокос, 40%вода, без гуар гъм и други консерванти)
· 60 мл. вода за
накисване на перлите
· 3 с.л. пудра
захар (без нишесте, аз смилам обикновена кристална захар в блендер)
· 4 с.л.
кокосови стърготини, запечени на тиган
· 3 капки
кокосова есенция
· 3 капки
есенция ром
· 1 суха ванилия
Перлите се
накисват във водата за 30 минути*, след което се варят в подсладено и подправено, кокосово
мляко. Кремът се вари на слаб огън, като се бърка постоянно, докато перлите
станат прозрачни, а кремът се стегне, но все пак трябва да остане рядък.
Насипва се в купички и се гарнира с печените кокосови стърготини. Печени
кокосови стърготини могат да се сложат и в самия крем като опция. Сервира се
охалден. Вижте още Крем Тапиока с Ягодов конфитюр и Крем Тапиока-Мока.
Здравейте, бихте ли ми казали от къде мога да си купя тапиока перличките?
ReplyDeleteВ България могат да се намерят в магазини за здравословна и диетична храна.
Delete