След презентация на кремчета кремче от Испания и Гърция, защо не и презентация на кремче от Италия!?:)
4-6 порции
500 мл прясно мляко, пастьоризирано
3 яйца
5-6 с. л. бяла, кристална захар
100 гр крема сирене
2 ванилии
5-6 с.л. бяла, кристална захар за карамела
Едната част на захарта напраправете на карамел, изспите млякото и разтворете карамела в него.Овкусете с ванилията и охладете.
Едната част на захарта напраправете на карамел, изспите млякото и разтворете карамела в него.Овкусете с ванилията и охладете.
Разбийте крема сиренето с яйцата, като ги добавяте към него едно по едно. Добавете млякото на тънка струйка към сместа, докато се получи хомогенна маса.
Направете карамел с цвят на амбър и го разпределете по дъното на огнеупорните купички. Изчакайте да изстине. Налейте сместа по купичките и ги сложете в тавичка с вода (водата не трябва да надвишава 2/3 от височината на купичките.) Сложете в студена фурна. Печенето на водна баня изисква дълго време и ниска температура, за да не се позволява на крема да кипи, ако това се случи, то той е шуплив. Аз пекох крема 80 мин. при 160°С. Сервирайте крема студен, обърнат в чинийка.
Страхотна снимка, толкова апетитно изглежда :).
ReplyDeleteБлагодаря за споделената рецепта!
Много интересно предложение, често правя крем -карамел, ще опитам и този вариант.сирене придава допълнителна плътност...
ReplyDeleteДобре дошла, Соня! Аз обичам всякакви кремове, а този е един от любимите ми, откакто карамелизирах захарта, която слагам в млякото за първи път, вече не правя обикновен крем-карамел, а сиренето наистина придава допълнителна плътност. Предполагам,че ако се увеличи обема му този десерт ще мине в графа чийзкейк:))))))
ReplyDelete