Този ордьовър често присъстваше на трапезата ни преди години, особено когато имахме гости-един от специалитетите на майка.
за 2 порции
2 (около 100 грама всяка) плочки полу-обезсолено, бяло , саламурено, овче сирене
2 домата
2 резана чушка (опция)
2 плочки краве масло (20 гр всяка)
пресни магданоз, мащерка, чубрица
черен пипер на вкус
2 (30×28см) листа пергаментова хартия за печене
Загрейте фурната до 180°С.
Върху всеки лист за печене сложете маслото, ред нарязани на колелца домати, плочката сирене, отново домати, чушка (опция), зелените билки, черен пипер на вкус. Затвотере продуктите както е показано на снимките или образно казано, както са запечатани прахчетата с ванилия.
Печете със запечатаната страна отдолу около 35-40 минути. Извадете от фурната и с остър нож, бръснарско ножче или екзактонайф разрежете по диагонал отвор в хартията и сервирайте горещи пакетите. Маслото, водното съдържание на сиренето и доматите, образуват сос, за който можете да приготвите препечени филийки хляб.
Страхотно е това сирене, Светле!
ReplyDeleteКак ме подсети, че сега лятото трябва да го правя по-често, та дори и за вечеря.
Благодаря, Пепи!
ReplyDeleteЧудесно!
ReplyDeleteБързо и вкусно!
Благодаря, Милена! Бих казала и ефектно с елемент на изненада!:)
ReplyDeleteИ на нашата трапеза ще заприсъства;)
ReplyDeleteБлагодаря, Светле!
А аз нещо съм го пропуснала!
ReplyDeleteЧудесно е, Светле!