Monday, June 11, 2012

Печено Сирене в пергамент / Oven-baked cheese in parchment paper


Този ордьовър често присъстваше на трапезата ни преди години, особено когато имахме гости-един от специалитетите на майка.

за 2 порции

2 (около 100 грама всяка) плочки полу-обезсолено, бяло , саламурено, овче сирене
2 домата
2 резана чушка (опция)
2 плочки краве масло (20 гр всяка)
пресни магданоз, мащерка, чубрица
черен пипер на вкус
2 (30×28см) листа пергаментова хартия за печене

Загрейте фурната до 180°С.
Върху всеки лист за печене сложете маслото, ред нарязани на колелца домати, плочката сирене, отново домати, чушка (опция), зелените билки, черен пипер на вкус. Затвотере продуктите както е показано на снимките или образно казано, както са запечатани прахчетата с ванилия.


 Печете със запечатаната страна отдолу около 35-40 минути. Извадете от фурната и с остър нож, бръснарско ножче или екзактонайф разрежете по диагонал отвор в хартията и сервирайте горещи пакетите. Маслото, водното съдържание на сиренето и доматите, образуват сос, за който можете да приготвите препечени филийки хляб.

6 comments:

  1. Страхотно е това сирене, Светле!
    Как ме подсети, че сега лятото трябва да го правя по-често, та дори и за вечеря.

    ReplyDelete
  2. Чудесно!
    Бързо и вкусно!

    ReplyDelete
  3. Благодаря, Милена! Бих казала и ефектно с елемент на изненада!:)

    ReplyDelete
  4. И на нашата трапеза ще заприсъства;)
    Благодаря, Светле!

    ReplyDelete
  5. А аз нещо съм го пропуснала!
    Чудесно е, Светле!

    ReplyDelete