Днес за закуска ползвах козунака от вчера и малиново сладко, а сметаната умишлено прескочих, като прекалено калоричен вариант за аранжиране. Получиха се много вкусни пържени филийки, които споделям с вас.
4 бр филийки
2 яйца
4 филийки козунак
30 мл прясно мляко
2 с.л. пудра захар
щипка канела
олио за пържене
сладко по избор
Яйцата, млякото, захарта и канелата се разбиват с вилица, филийките се топят в тази смес и се пържат от двете страни в загрято олио. Вадят се върху попивателна хартия, мажат се със сладко и се слепват. Разбира се, могат да се намажат с течен шоколад, да се сложат като пълнеж ягоди и банан или фъстъчено масло и желе. Обикновено френският тост се гарнира с пресни плодове и сметана. Соленият вариант на пържените филийки с пълнеж като сандвич е популярен под наименованието сандвич Монте Кристо и вместо сладък пълнеж се слагат сирена и пушени меса.
Изглежда божествено!!!
ReplyDeleteБлагодаря, Мъхче! Хубава седмица ти желая!:)
ReplyDeleteСтрахотна идея за използването на стар козунак! Поздрави!
ReplyDeleteИзглежда ужасно вкусно!
ReplyDeleteБлагодаря, Габи и Нас, че се отбихте тук! Поздрави и на вас и хубав уикенд!
ReplyDelete