Tuesday, June 5, 2012

Френски тост с козунак / Freanch toast with Kozunak


Днес за закуска ползвах козунака от вчера и малиново сладко, а сметаната умишлено прескочих, като прекалено калоричен вариант за аранжиране. Получиха се много вкусни пържени филийки, които споделям с вас.

4 бр филийки

2 яйца
4 филийки козунак
30 мл прясно мляко
2 с.л. пудра захар
щипка канела
олио за пържене
сладко по избор

Яйцата, млякото, захарта и канелата се разбиват с вилица, филийките се топят в тази смес и се пържат от двете страни в загрято олио. Вадят се върху попивателна хартия, мажат се със сладко и се слепват. Разбира се, могат да се намажат с течен шоколад, да се сложат като пълнеж ягоди и банан или фъстъчено масло и желе. Обикновено френският тост се гарнира с пресни плодове и сметана. Соленият вариант на пържените филийки с пълнеж като сандвич е популярен под наименованието сандвич Монте Кристо и вместо сладък пълнеж се слагат сирена и пушени меса.

5 comments:

  1. Изглежда божествено!!!

    ReplyDelete
  2. Благодаря, Мъхче! Хубава седмица ти желая!:)

    ReplyDelete
  3. Страхотна идея за използването на стар козунак! Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Изглежда ужасно вкусно!

    ReplyDelete
  5. Благодаря, Габи и Нас, че се отбихте тук! Поздрави и на вас и хубав уикенд!

    ReplyDelete