Wednesday, June 27, 2012

Разходка до Саскуоч парк


 Sasquatch Provincial Park е разположена на север от минералните извори на Харисън, Британска Колумбия, Канада. Характерни за този парк са естествените брезови гори и малките езера. Бяхме запланували къмпинг, но преспиването се отложи поради студеното време. Вместо това си спретнахме пикник за през деня и метнахме две въдици в езерото с надеждата за вкусна, дива пъстърва. Надиплените, ниски облаци рисуваха пасторални картини сред извисяващите се планини, а тук- там слънчевите лъчи успяваха да прокъсат бялата дантела и погалваха земята.










Саскуоч е местното наименование на “Голямата стъпка” и се превежда като „дивият човек от горите“.Това е фигура от северноамериканския фолклор, за която се твърди, че обитава усамотени гори, най-вече в северозападната част на САЩ и канадската провинция Британска Колумбия. В северен Уисконсин индианците Лакота знаят съществото под името Чийе-танка, което означава „Големият възрастен брат“. Голямата стъпка често е описван като голям, космат двуног хуманоид, близък до други легендарни същества, известни по света с регионалните си имена, като Йети в Тибет и Непал, Йерен от континентален Китай и Йоуи от Австралия.
Множесто истории на очевидци и отливки на следи водят до заключението,че този хуманоид съществува. Така или иначе, нямахме късмет да се запознаем личноJ Вместо това на път за тази дива гора срещнахме високопланински, шотландски крави, похапващи блажено рапица.


Ако все пак имате желанието да научите повече за Саскуоч, ето няколко линка (англ.) http://www.ufobc.ca/Supernatural/index.htm

Хубав ден!:)



4 comments:

  1. Благодаря за прекрасната разходка,Светле!

    ReplyDelete
  2. Здравей, Милена! Удоволствоето беше и наше, затова реших да споделя. Само, че тук лятото все още го няма. Вечер температурите са около 6-8 градуса, а през деня не надвишават 20-ина.

    ReplyDelete
  3. Интересна дискусия, която си струва да се коментира. Мисля, че

    трябва да напишеш допълнителен материал по тази тема.
    виж още за къмпинга и риболова

    ReplyDelete
  4. Kъмпингуването в България ми се струва къде, къде по-лесно! Тук е пълно с мечки и рисове:)))

    ReplyDelete