Преди време в Мюнхен мъжът ми и аз ядохме невероятни “вурстчета” наденички с кисело зеле-германското “сауркарут”, което е свръх-кисело и като балансиране на вкуса се сервира с медена горчица. Случайно попаднахме на едни вкусни наденички в близкия магазин, а у дома имаше домашно приготвено кисело зеле (по български) та затва решихме да си спретнем едни сандвичи по немски тертип.
Ако и вие решите “да отскочите” до Германия за обяд или вечеря, моля!
Трябват ви:
-вкусни бели хлебчета удобни за сандвичи, по възможност намазани с чеснов бутер (краве масло и чесън). Запичат се в партигрил до хрупкава коричка;
-пикантни сурови наденички, които да изпечете на грил;
-фино нарязано кисело зеле, поръсено с олио и червен пипер, по възможност направено по българска технология;
-едро мляна горчица и мед, смесете по равно количество от горчицата и меда;
-и разбира се, немска бира!
Наздраве! J
No comments:
Post a Comment