Понякога си мисля да отворя блог специално за пилешките супи! JНевероятно разнообразие и възможности за изпълнение се крие в това вкусно месо!
Вчера спретнах поредната-обикновена пилешка супа с ориз (без застройка) с повечко ориз, така че супата стана от гъста, прегъста, но много ми хареса, защото наподобяваше максимално вкуса на пилешките супи, който помня от детската градина, а аз това и целях.
Използвах пилешки фенери, шийки, няколко пилешки дробчета и сърчица.
1 морков, 1 глава лук, ½ ч.ч. бял ориз, обилно количество чубрица, и млян черен пипер, дафинов лист и сол. Всичко това покрито с вода и заварено в тенджерата под налягане за 15- максимум 20 минути. Оризът се беше разварил добре и понеже не ползвах застройка с кисело мляко и яйце, добавих няколко капки лимонов сок, за балансиране на киселинността. Горещата пилешка супа винаги ми е била фаворит, стига да е направена с любов, както тази!:)
No comments:
Post a Comment