Като дете
обичах да ходя с родителите си в Русенската сладоледена сладкарница „Будапеща”-място
с разнообразени сладоледи, мелби и айс-нектари, от които любим ми беше айс-нектар
„Кайсия”. Вчера реших да си спретна една следобедна закуска, която да
наподобява точно този нектар, но в малко по-здравословен вариант и останах
доволна от резултата, който споделям с Вас. Поднасям Ви напитката с лятно
настроение J:
·
3-4 меки кайсии
·
200 мл прясно мляко
·
2 топки сладолед
·
1 с.л. акациев мед
Кайсиите се измиват и почистват от
костилките, след което се режат на четвъртинки и се пасират до хомогенна смес в
блендер с останалите продукти.
Чувала съм за тази русенска "Будапеща"! А и това смути ми харесва! Само веднъж да дойде трайно лятото, а и с него кайсиите! Поздрав!
ReplyDeleteA, не! Хич и не чакам лятото, търся го!:)))))))) Благодаря за поздравите Мъхче и се радвам,че наминаваш през блогчето ми! Твоето е едно от любимите ми!
ReplyDelete