2 порции
· 1 кг миди (mussels или смесени с clams)
· 50 гр краве масло
· 40 гр царевичен или пшеничен грис
· 60 мл бяло полу-сухо вино
· сол, черен пипер на вкус
· връзка зелен лук
· лимонов сок от ½ лимон
· пресен магданоз и чери доматчета за гарниране (опция)
· пресен магданоз и чери доматчета за гарниране (опция)
Мидите се почистват от пясък и водорасли. Задушават се под похлупак с масло и чесън докато се разтворят, след което им се долива вино и добавя грис. Разбъркват се докато гриса поеме течността и започне да полепва по черупките. Подправят се на вкус със сол, лимонов сок, черен пипер. Така приготвени мидите се сервират горещи, гарнирани със ситно нарязан зелен лук и магданоз. На този апетайзър чудесен акомпанимент са белите вина Пино Гри и Совиньон Блан.
No comments:
Post a Comment