Изнамерих тази снимка, може би от миналогодишната зима. Не знам защо не съм я публикувала навремето, тъкмо нещо такова ми се хапва тази сутринJ Супа “Трезве”- ароматна, с гъст бульон, и горещи картофки за ситост. “Изръшках” камерата, за да направя гореща супа за днес, но докато чакам продуктите да се размразят по естествен начин, в хладилника, ще напиша една бърза рецепта за тази снимкаJ
Писнало ми е от крем супи, на работа предимно такива готвя, миналата седмица хит бяха Creamy Buffalo Chicken гарнирана с Ранч, Хот Франк’с сос и синьо сирене както и супата с Чедар и ябълки и двет ги взех като идея от Кевин- Closetcooking, но изпълнението си беше чисто и успешно импровизиране.
За супата от снимката ползвах свински джолани, нарязани в магазина, че да се събират лесно в тенджерата под налягане. Забележка: добре е да се измият от дрените костици преди да се сложат в тенджерата. Предимството на този уред е, че спестява време и изцежда всичко от костите и сухожилията, бульонът става ароматен и наситен.
· 2 бр свински джолан, с нарязана кост
· 1 глава лук
· 2 картофа
· 1 червена пиперка
· 3-4 скилидки чесън
· 1 стрък целина
· 2 бр дафинов лист
· 5-6 зърна бахар
· шепа фиде
· млян черен пипер и сол
Заварявам за 1ч.,след което прецеждам бульона, обезкостявам месото и ги връщам заедно отново на котлона, като добавям вече нарязаните картофи, моркови, червена чушка. Подправям допълнително, ако се наложи. Можете да оставите дафиновия лист и бахара, но е желателно да се отстранят. Оставям ги да къкрят докато зеленчуците омекнат, към края на варенето слагам и фидето. Воала! Супичка за чудо и приказ, супичка, за която да си мечтаеш в мразовита утрин !J
No comments:
Post a Comment