Sunday, January 27, 2013

Супа със свинско, картофи и фиде


Изнамерих тази снимка, може би от миналогодишната зима. Не знам защо не съм я публикувала навремето, тъкмо нещо такова ми се хапва тази сутринJ Супа “Трезве”- ароматна, с гъст бульон, и горещи картофки за ситост. “Изръшках” камерата, за да направя гореща супа за днес, но докато чакам продуктите да се размразят по естествен начин, в хладилника, ще напиша една бърза рецепта за тази снимкаJ
Писнало ми е от крем супи, на работа предимно такива готвя, миналата седмица хит бяха Creamy Buffalo Chicken гарнирана с Ранч, Хот Франк’с сос и синьо сирене както и супата с Чедар и ябълки и двет ги взех като идея от Кевин- Closetcooking, но изпълнението си беше чисто и успешно импровизиране.

За супата от снимката ползвах свински джолани, нарязани в магазина, че да се събират лесно в тенджерата под налягане. Забележка: добре е да се измият от дрените костици преди да се сложат в тенджерата. Предимството на този уред е, че спестява време и изцежда всичко от костите и сухожилията, бульонът става ароматен и наситен.


·      2 бр свински джолан, с нарязана кост
·      1 глава лук
·      2 картофа
·      1 червена пиперка
·      3-4 скилидки чесън
·      1 стрък целина
·      2 бр дафинов лист
·      5-6 зърна бахар
·      шепа фиде
·      млян черен пипер и сол

Заварявам за 1ч.,след което прецеждам бульона, обезкостявам месото и ги връщам заедно отново на котлона, като добавям вече нарязаните картофи, моркови, червена чушка. Подправям допълнително, ако се наложи. Можете да оставите дафиновия лист и бахара, но е желателно да се отстранят. Оставям ги да къкрят докато зеленчуците омекнат, към края на варенето слагам и фидето. Воала! Супичка за чудо и приказ, супичка, за която да си мечтаеш в мразовита утрин !J

No comments:

Post a Comment