Нищо необичайно, лесно , но вкусно, заслужаващо споделяне-това са тези спагети със сметанов сос, праз и гъби.
Продукти за 2 порции:
· 250 гр спагети
· 400 гр гъби
· 1 стрък праз лук, бялата част
· ½ глава кромид лук
· 2-3 скилидки чесън
· 50 гр кр масло
· 1 ч.ч. течна сметана
· чубрица
· сол и черен пипер
· букетчето в чинията е от млади стръкове сладък грах
· 2-3 щипки брашно (опция)
· Азиаго или Пармезан за гарниране (опция)
Спагетите се сваряват в подсолена вода, следвайки указанията на кутията им. Прецеждат се, но не се плакнат. Това е една от тайните на пастата със сос, ако не се плакне, сосът залепва по-добре по нея.
В дълбок тиган се запържват до златисто нарязаните на дребно лук, праз, чесън, добавят се и почистените гъби, които могат да бъдат нарязани на филийки или четвъртинки, въпрос на предпочитание. Когато гъбите започнат да се препържват леко се налива сметаната, изчаква се сосът да кипне и температурата се редуцира. Оставя се да къкри за около 5 минути, като се разбърква от време на време. Подправя се на вкус. Спагетите се поръсват с малко брашно и се объркват, изсипват се в соса и се разбъркват добре, докато сосът полепне по тях и се сгъсти.
Сервират се горещи, сиренето и декорацията са опция.
No comments:
Post a Comment