Thursday, September 29, 2011

Гъби със зехтин и сметана


Набързо споделям една следобедна закуска, спретната за 4-5 мин. в хотелската ни стая на остров Тасос. Тъкмо бяхме пазарували  зеленчуци,  маслини, зехтин, овче кисело мляко, мед, плодове и др. от близко магазинче, а в стаята имаше малка, спретната кухничка, когато реших, че съм малко гладна и готвенето ми липсва.:)
Необходими продукти: зехтин, чеснова скилидка, 2 големи гъби (печурки), стрък розмарин (от градината на хотела), сол и каймак от заквасеното мляко, който беше невероятно вкусен и около 1 пръст дебел. Подходящ заместител е заквасената сметана, трябват ви около 1-2 с.л.
Задуших набързо нарязаните гъби, чесновата скилидка и розмарина в зехтин. Посолих и добавих млечния каймак. Сервирах с филийки пресен хляб и чаша ледено, бяло вино.

снимка, правена от терасата на хотела

1 comment:

  1. Светланка,
    разкошна тераса и много вкусно, бързо похапване!
    Поздрави !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...