Няма начин град, който се намира на брега на Средиземно море да няма и утвърдени традиции в приготвянето на риби и мекотели! Разхождайки се по плажът Барселонета, почти в източният му край се намират множество заведения за хранене, също и наплив от местни и туристи. Там можете да намерите винаги прясна морска храна и ледено бяло вино. Удобна алея за разходки разделя ресторантчетата от широк плаж и водите на соленото море. По между им се намират барове, атракция за младите, където се вихрят летни, среднощни купони с ди-джей, току на самия плаж, играе се плажен футбол или волейбол. Много са местата, включително и в гарада, където има възможност да се види улова и ежедневната доставка на ресторатите и да се поръча от витирина отрупана с риби, раци , миди, скариди, лангусти, омари, октопиди и дриги обитатели на морските дълбини.
Ето какво опитахме на едно от тези места:
Прави впечатление, че в Испания и Гърция носят хляб на масата, който не влиза официално в сметката на поръчаната храна, като хлябът може да бъде придружен от някакво мезе, в случаят маслини.
Също така, класическите филийки за Барселона , намазани с домaти и зехтин.
Салата “Ница”
Скариди соте с морска сол.
Сардини на плоча с песто "Дженовезе" (сос).
Бейби каламарчета, панирани.
Паея (паеля) с морски дарове.
Предложените десерти.
До нови срещи, приятели!
No comments:
Post a Comment