Това лято
посях тикчички само защото исках да имам цветове за готвене и ето, че им дойде
реда. Бях сигурна,че ще ми харесат и не останах разочарована. Оказаха се много
вкусно мезе! Обрах само мъжките цветове, махнах им тичинките, измих ги и ги
напълних с обезсолено овче сирене и ситно нарязан пресен копър. Панировката
направих от равни количества пшеничено брашно и царевично нишесте, които
преобразих на гъста каша с помоща на газирана вода (темпура). Чукнах едно яйце
в друга купа и след като потопих пълните
цветове в темпурата, топнах ги и в яйцето.. Изпържих в олио от гроздови семки. Получи
се превъзходна, лека, хрупкава и златна панировка, а вкусът беше просто
божествен!
No comments:
Post a Comment