Wednesday, June 18, 2014

Пармезанови бейби-кюфтенца и картофена салата с къри



 

Party Time!

Лято е, приятелските купони са в разгара си, както и пикниците сред природата. Днес Ви предлагам две идеи, които са подходящи и за двата случая: Пармезанови бейби-кюфтенца и картофена салата с къри. Кюфтенцата са удобни хапки, а салатата е сервирана в индувидуални хартиени купички.
 

Количеството на каймата (свинска или смес) зависи от броя на хората, с които ще споделяте лакомствата, затова прескачам тази подробност и директно минавам към подправките: Кимион, кориандър, чили, сух чесън, ситно нарязан лук, млян черен пипер, фино смлян Пармезан. Всичко се омесва и се правят малки, колкото орех кюфтенца, които се овалват в смес от нахутено брашно и Пармезан (равни части)  и се пържат. Нахутено брашно, поради две прчини-не съдържа глутен и придобива златен загар след пържене. С нахутено брашно пържа вече риба и тиквички. Кюфтенцата се сервират с Ранч дресинг.

Картофена салата с къри

Няма нищо лошо да обновите обичайната картофена салата у дома, добавяйки екзотичени подправки или някой и друг плод към нея. Къри и куркума, както и шафран са подходящи за картофи, а също така и полезни за здравето. Шепа сухи кренбърис или семенца от Нигела ще допринесат за обогатяване на текстурата и пикантен вкус.

No comments:

Post a Comment