Party Time!
Лято е,
приятелските купони са в разгара си, както и пикниците сред природата. Днес Ви
предлагам две идеи, които са подходящи и за двата случая: Пармезанови бейби-кюфтенца
и картофена салата с къри. Кюфтенцата са удобни хапки, а салатата е сервирана в
индувидуални хартиени купички.
Количеството
на каймата (свинска или смес) зависи от броя на хората, с които ще споделяте
лакомствата, затова прескачам тази подробност и директно минавам към
подправките: Кимион, кориандър, чили, сух чесън, ситно нарязан лук, млян черен
пипер, фино смлян Пармезан. Всичко се омесва и се правят малки, колкото орех кюфтенца, които
се овалват в смес от нахутено брашно и Пармезан (равни части) и се пържат. Нахутено брашно,
поради две прчини-не съдържа глутен и придобива златен загар след пържене. С нахутено
брашно пържа вече риба и тиквички. Кюфтенцата се сервират с Ранч дресинг.
Картофена
салата с къри
Няма нищо
лошо да обновите обичайната картофена салата у дома, добавяйки екзотичени
подправки или някой и друг плод към нея. Къри и куркума, както и шафран са
подходящи за картофи, а също така и полезни за здравето. Шепа сухи кренбърис
или семенца от Нигела ще допринесат за обогатяване на текстурата и пикантен
вкус.
No comments:
Post a Comment