Tuesday, July 1, 2014

Сладко „Пина Колада”


 

Добавих още едно безценно съкровище към колекцията си от Необикновени сладка-сладко „Пина Колада”. Лесно е за правене, а ароматът му на лято неизбежно ще Ви запокити на тропически остров! Ето и рецептата за две малки бурканчета:

·       1 ананас (пресен, обелен и нарязан на малки кубчета, може и пюриран)

·       150 мл кокосов крем

·       1 ч.ч. захар

·       2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

·       4-5 капки есенция ром

·       3 с.л. пектин на прах

Смесете ананасовите кубчета (или пюре), кокосовия крем, захарта и лимоновия сок.

Варенето става на среден огън около 15 минути, в дълбок съд с дебело дъно.

Ромовата есенция и пектина се добавят  1-2 минути преди да дръпнете сладкото от огъня.

Сладкото се насипва още горещо в чисти и сухи бурканчета и се запечатва. Обръща се с капачките надолу и се оставя да изстине.

4 comments:

  1. Ще взема и аз да си направя такава колекция;) Много идейно сладко!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Разнообразието е огромно, всекиму според вкуса и предпочитанията ;) Ще се радвам да видя твоята колекция! Хубаво лято, Мъх!

      Delete
  2. Светле, благодаря за идеята. Този кокосов крем какъв е, къде мога да го открия?

    ReplyDelete
  3. Кокосовият крем (coconut cream) много прилича на кокосовото мляко, но съдържа по-малко вода. Обикновено се продава, също както и кокосовото мляко в консерви. Трудно се намира по магазините, защото кокосовото мляко е по-популярно, но ако купиш кокосово мляко, не го раздрусвай преди отваряне, а сложи в хладилника. След като го отвориш, така както я стояло там, обери само кокосовия крем, който се е насъбрал по повърхността. Обикновено това са около 40% от общото количество. Не купувай редуцирано кокосово мляко или такова с ниска масленост, защото там кокосовият крем е около 10% от общото количество.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...