Добавих още
едно безценно съкровище към колекцията си от Необикновени сладка-сладко „Пина
Колада”. Лесно е за правене, а ароматът му на лято неизбежно ще Ви запокити на тропически
остров! Ето и рецептата за две малки бурканчета:
· 1 ананас (пресен, обелен и нарязан на малки кубчета, може и пюриран)
· 150 мл кокосов крем
· 1 ч.ч. захар
· 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
· 4-5 капки есенция ром
· 3 с.л. пектин на прах
Смесете ананасовите
кубчета (или пюре), кокосовия крем, захарта и лимоновия сок.
Варенето
става на среден огън около 15 минути, в дълбок съд с дебело дъно.
Ромовата
есенция и пектина се добавят 1-2 минути
преди да дръпнете сладкото от огъня.
Сладкото се
насипва още горещо в чисти и сухи бурканчета и се запечатва. Обръща се с
капачките надолу и се оставя да изстине.
Ще взема и аз да си направя такава колекция;) Много идейно сладко!
ReplyDeleteРазнообразието е огромно, всекиму според вкуса и предпочитанията ;) Ще се радвам да видя твоята колекция! Хубаво лято, Мъх!
DeleteСветле, благодаря за идеята. Този кокосов крем какъв е, къде мога да го открия?
ReplyDelete