Tuesday, July 1, 2014

Сладко „Пина Колада”


 

Добавих още едно безценно съкровище към колекцията си от Необикновени сладка-сладко „Пина Колада”. Лесно е за правене, а ароматът му на лято неизбежно ще Ви запокити на тропически остров! Ето и рецептата за две малки бурканчета:

·       1 ананас (пресен, обелен и нарязан на малки кубчета, може и пюриран)

·       150 мл кокосов крем

·       1 ч.ч. захар

·       2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

·       4-5 капки есенция ром

·       3 с.л. пектин на прах

Смесете ананасовите кубчета (или пюре), кокосовия крем, захарта и лимоновия сок.

Варенето става на среден огън около 15 минути, в дълбок съд с дебело дъно.

Ромовата есенция и пектина се добавят  1-2 минути преди да дръпнете сладкото от огъня.

Сладкото се насипва още горещо в чисти и сухи бурканчета и се запечатва. Обръща се с капачките надолу и се оставя да изстине.

3 comments:

  1. Ще взема и аз да си направя такава колекция;) Много идейно сладко!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Разнообразието е огромно, всекиму според вкуса и предпочитанията ;) Ще се радвам да видя твоята колекция! Хубаво лято, Мъх!

      Delete
  2. Светле, благодаря за идеята. Този кокосов крем какъв е, къде мога да го открия?

    ReplyDelete