Saturday, July 5, 2014

Ароматно Малиново Желе с Мента



Желето от мента само по себе си е много популярно в Америка, най-вече като комбинация с гриловано или печено агнешко. Днес сутринта обаче, преди началото на работния ми ден, набързо спретнах малиново-ментово желе за разнообразие и евентуално гарниране на сладолед, мекички или  чийзкейк за в бъдеще.

·       1 ч.ч. добре узрели малини

·       1 ч.ч. захар

·       1 ½ ч.ч. вода

·       Лимонов сок от половин лимон

·       7-8 стъка свеж пеперминт

·       30 гр пектин на прах

Захарта, малините и водата се варят на средна температура около 15 минути, след което им се добавя ментата и лимоновия сок и се варят около 2-3 минути.  Образувалата се пяна се отнема с лъжица.Сокът се прецежда в гевгир и се връща на котлона, след което му се добавя пектина и се разбърква, за да се разтвори напълно. Насипва се в сухи бурканчета, които се запечатват горещи и се обръщат.  Не се варят допълнително.

No comments:

Post a Comment