Thursday, May 26, 2011

Пълнен праз лук с бекон и сирене / Leek bacon and feta cheese


2 стръка праз лук (от 1 стрък излизат 4 лодки)
50-60  гр. пушен бекон
3 с.л. галета
50 гр овче саламурено сирене
1 яйце
растителна мазнина
шарена сол, черен пипер, червен пипер


Разрежете лука по дължина, отстранете зелените пера и измийте добре.  Отделете среднните слоеве праз лук, а външните ползвайте за лодки-съдове, които може да напълните със смес. Наредете в тава за печене.
Забележка: лукът може да се нареже и на “канелони”. Изтърбушете средните пластове, а външните ползвайте като тръба, която ще пълните, за целта обаче са ви нужни повече стръкове праз лук.

Смес:

Запържете бекона до златисто, добавете вътрешните части на лука, запържете и тях. Смесете със сиренето, галетата, яйцето. Подправете и напълнете лодките от праз лук. Сипете вода, колкото да покрие дъното на тавичката, в която ще печете.
Изпечете на 200 градуса за около 20 минути или до приятен за окото загар.

Същата смес може да се ползва и за баница или индивидуални банички с праз лук и бекон.




No comments:

Post a Comment