1 кг млади картофи, с кората
30-40 мл растително олио или краве масло
2-3 скилидки чесън
пресен копър, сол черен пипер
Измийте картофките, ако са прекалено малки оставете ги цели, ако ли не-нарежете ги на удобни хапки.
Осолете ги и ги сложете в йенска купа, покрийте с мазнината, налейте вода- около180 мл или толкова, че да не покрива изцяло картофките. Похлупете купата с капак и изпечете за около 20 минути на 230°С. Разбъркайте веднъж, махнете капака и оставете да се запекат и останат на мазнина.
Извадете готовите картофки от фурната и разбъркайте с фино нарязан копър и счукан чесън. Подправете с млян черен пипер.
Мда, до тук усещам аромата им, със сигурност са били много вкусни. Обикновено ги задушавам и ги поръсвам само с копър, но това с чесъна е прекрасна идея. Благодаря, Светле!
ReplyDeleteХубава вечер!:-))