Sunday, May 8, 2011

Задушени картофки с копър и чесън / Baby potatoes, Garlic and Dill


1 кг млади картофи, с кората
30-40 мл растително олио или краве масло
2-3 скилидки чесън
пресен копър, сол черен пипер

Измийте картофките, ако са прекалено малки оставете ги цели, ако ли не-нарежете ги на удобни хапки.
Осолете ги и ги сложете в йенска купа, покрийте с мазнината, налейте вода- около180 мл или толкова, че да не покрива изцяло картофките. Похлупете  купата с капак и изпечете за около 20 минути на 230°С. Разбъркайте веднъж, махнете капака и оставете да се запекат и останат на мазнина.
Извадете готовите картофки от фурната и разбъркайте с фино нарязан копър и счукан чесън. Подправете с млян черен пипер.
Така приготвени, пролетните картофи са чудесна гарнитура за печена или грилована риба, или агнешки котлети.





1 comment:

  1. Мда, до тук усещам аромата им, със сигурност са били много вкусни. Обикновено ги задушавам и ги поръсвам само с копър, но това с чесъна е прекрасна идея. Благодаря, Светле!
    Хубава вечер!:-))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...