Tuesday, May 24, 2011

Пудинг Мока и Лешник / Pudding mocha and hazelnut


4 порции

350 мл мляко
150 мл течна сметана, (най-малко 33% масленост)
4 с.л. захар
1 пликче ванилия и захар- есенция на д-р Йоткер/ Dr. Oetker
2 с.л. Нескафе с лешник /NESCAFÉ Rich Hazelnut
1 пликче (0.09 гр.) желатин на Кнокс/Knox
(или всеки друг обикновен желатин-достатъчен за 500мл течност)


Пудинг с желатин може да се направи изцяло с неживотински продукти, като се ползва мляко от соя или бадеми и агар-агар (желатин извлечен от червено водорасло).

 Затоплете млякото и сметаната докато желатинът и захарта напълно се разтворят. Овкусете с ванилия (можете да замените с 2 чаени лъжички лешников ликьор Frangelico). Разтворете нескафето. Изсипете в купички и оставете в хладилник за няколко часа, докато се стегне. Гарнирайте по желание.

No comments:

Post a Comment