Традиционна пролетна българска супа, която може да се сервира както топла, така и изстудена.
700 гр зелен боб (приблизително 1 ½ lb)
20-тина бр. зелени сливи (джанки)
1 малка глава лук (есшалот)
7-8 скилидки чесън
3-4 пролетни картофа
връзка копър
магданоз
зеленчуков бульон или Вегета
сол и черен пипер
30 мл растителна мазнина
Аз ползвах тенджерата си под налягане, за да сготвя тази супа, но спокойно може да се приготви и в обикновена тенджера.
Измийте и почистете от дръжките зеления боб, нарежете шушулките на удобни хапки. Измийте и нарежете картофките, можете спокойно да не ги белите, за да имате повече фибри в супата. Обелете и добавете половината от чесновите скилидки, лука, дръжките на копъра и магданоза, мазнината. Подправете и затворете. След като заври варете 12 минути. Спазвайки инструкциите за сигурност, след като охладите тенджерата под налягане, отворете капака и добавете сливите, върнете супата на котлона, ако е необходимо подправете допълнително според вкуса си и я оставете да къкри докато сливите омекнат.
No comments:
Post a Comment