В Щатите има една гурме верига- кафене и
пекарна в едно, където се предлагат тестени изделия, както и супи, сандвичи,
салати, наречена Panera
Bread. Една от любимите ми супи е крем супа от горски гъби, сервирана в хлебен
панер. Не знам кое ми допада повече, супата или хлебчето, но идеята за
сервиране със сигурност ме вдъхнови да спретна такива хлебчета у дома. Освен с
размерите на супена купа, хлебчетата могат да се персонализират и напълнят
според личните предпочитания на консуматора. Тази сутрин сторих точно това.
Събрах каквото имах в хладилника, домат, чушка, пушена наденица, кашкавал,
сирене, пъдпъдъчи яйца и спретнах следните мини закуски:
Тестото за тези питки не е нищо
особено, малко повече разтопено масло, вместо олио и малко повече брашно, за да
се получи твърдо тесто. Хлебчетата могат да се намажат с разтопено масло или с
жълтък, размит в малко вода и олио преди
да се изпекат, след като са готови се изрязва капаче и се издълбават.
Зеленчуците нарзязах на дребно и
запържих в краве масло, първо чушката и наденичката, след това домата, за да
редуцирам водното съдържание. Добавих в панерчетата овче сирене и кашкавал и
чукнах по едно мини яйце отгоре. Запекох в партигрила на горен реотан, колкото
да се стегне яйцето. Можете да асоцирате вкуса им и резултата като цяло с мини пици, но гарантирам,че са ефектни и
забавни за правене!
Много са апетитни, Светле!
ReplyDeleteСветле, откога и аз планирам подобна закуска, но напоследък не успявам да се събудя преди всички и да си дам малко преднина. Прекрасно е!
ReplyDeleteБлагодаря, Дани, Мъхче! Аз хлебчетата ги направих предния ден, зада имаме хляб за агнешката супа със зелентия. Тия дни ще кача и снимки, и рецепта....Дано ми дойде вдъхновението!:)
ReplyDelete