Да, това е
точно същото, за което си мислите, тестисите са известни под това име, било то
от петел, агне, бик или мус. Ето още няколко популярни
наименования на този деликатес и афродизиак:
Prairie Oysters - Mountain
Tendergroins - Cowboy Caviar - Swinging Beef - Calf Fries.
Продукти
за 2 порции:
·
2-3 бр агнешки тестиси
·
Сол, сух босилек, лук на прах
·
Бяло пшеничено брашно и олио за пържене
·
Галета, червен пипер и чубрица за поръсване (опция)
Тестисите се бланшират във вряла
вода за около 2-3 минути, след което се обелват и нарязват на шайби.
Подправките се смесват с брашното, шайбите се топят в него и се пържат до
златисто. Могат да се сервират с млечно-чеснов сос.
No comments:
Post a Comment