Wednesday, August 21, 2013

Pulled Pork on a bun / Свинско печено с хлебче







Pulled Pork или в буквален превод разтеглено, раздърпано свинско често се ползва в Северна Америка за направата на сандвичи или като част от основно ястие с гарнитури, като мачкани картофи, ориз или царевица. Обикновено се ползва месо от плешка, както и маринати със захар и подправки, а печетено става бавно и продължително, така че накрая месото е наистина меко и податливо на разнищване. След като се изпече и раздърпва, свинското се обогатява с барбекю сос. В ресторантът, в който работя го сервираме запечено с Root Beer BBQ сос, но почакайте, тук не става въпрос за бирен сос! Root Beer е газирана, безалкохолна напитка, която се прави от корените на дървото sassafras и също така е подправена с други аромати: ванилия, ликорис, канела, индийско орехче, анасон, мед и др., така че представете си сладкия вкус и аромат, който се носи от карамелизирано печено. Разбира се един добър барбекю сос трябва да има балансиран сладко-кисел вкус и най-добре е да е опушен. Аз ползвах любимия си готов такъв, задушени лук и гъби и кисели краствички, гриловано хлебче и щедро го напълних с Pulled Pork. Червено вино или бира прилягат идеално на този вид вкусна вечеря. Наздраве!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...