Pulled
Pork или в буквален превод разтеглено,
раздърпано свинско често се ползва
в Северна Америка за направата на
сандвичи или като част от основно ястие
с гарнитури, като мачкани картофи, ориз
или царевица. Обикновено се ползва месо
от плешка, както и маринати със захар и
подправки, а печетено става бавно и
продължително, така че накрая месото е
наистина меко и податливо на разнищване.
След като се изпече и раздърпва, свинското
се обогатява с барбекю сос. В ресторантът,
в който работя го сервираме запечено с
Root Beer BBQ сос, но почакайте, тук не става
въпрос за бирен сос! Root Beer е газирана,
безалкохолна напитка, която се прави
от корените на дървото sassafras и също така
е подправена с други аромати: ванилия,
ликорис, канела, индийско орехче, анасон,
мед и др., така че представете си сладкия
вкус и аромат, който се носи от
карамелизирано печено. Разбира се един
добър барбекю сос трябва да има балансиран
сладко-кисел вкус и най-добре е да е
опушен. Аз ползвах любимия си готов
такъв, задушени лук и гъби и кисели
краствички, гриловано хлебче и щедро
го напълних с Pulled Pork. Червено
вино или бира прилягат идеално на този
вид вкусна вечеря. Наздраве!
No comments:
Post a Comment