Твърде
популярно е пилешкото, приготвено по този начин и затова страниците в интернет
са заринати с рецепти, както и снимки, но и прекалено вкусно, за да пропусна да
спомена и тази идея за пилешко месо в блога си.
Конкретна рецепта
в случая не е нужна, трябват ви пилешки гърди, (бройката според хората), смлян
Пармезан, панко (сухи хлебни
трохи-японски стил, но и ако ви се намират галета, можете да ги ползвате вместо
панко), брашно и едно-две разбити
яйца. Солта и черният пипер са, както винаги, на вкус.
Пилешките гърди
се разрязват на „пеперуда”, за да се получи шницел, посоляват се, топват се
последователно в брашно, яйце, Пармезан, сухи трохи (панко) и се пържат в тиган
с олио.
След като се
панират, пилешките гърди се покриват с доматен сос и Пармезан и се запичат.
Така приготвени, могат да се ползват за сандвич или да се сервират върху
макарони (фусили, ротини, ригатони и др.)
Два полезни
съвета за незабравим вкус:
· сложете пресни листа от сладък
босилек в доматения сос-това ще придаде на иястието автентичен,
средиземноморски вкус;
· покрийте панираното пиле и доматения сос с Идъм и Пармезан-първото сирене
понася отлично топене и ако мога да се изразя друго яче-топи се красиво J което дарява наслада и за окото.
No comments:
Post a Comment