Thursday, August 1, 2013

Пиле Пармезан / Chicken Parmesan


 

Твърде популярно е пилешкото, приготвено по този начин и затова страниците в интернет са заринати с рецепти, както и снимки, но и прекалено вкусно, за да пропусна да спомена и тази идея за пилешко месо в блога си.

Конкретна рецепта в случая не е нужна, трябват ви пилешки гърди, (бройката според хората), смлян Пармезан, панко (сухи хлебни трохи-японски стил, но и ако ви се намират галета, можете да ги ползвате вместо панко), брашно и едно-две разбити яйца. Солта и черният пипер са, както винаги, на вкус.

Пилешките гърди се разрязват на „пеперуда”, за да се получи шницел, посоляват се, топват се последователно в брашно, яйце, Пармезан, сухи трохи (панко) и се пържат в тиган с олио.

След като се панират, пилешките гърди се покриват с доматен сос и Пармезан и се запичат. Така приготвени, могат да се ползват за сандвич или да се сервират върху макарони (фусили, ротини, ригатони и др.)

Два полезни съвета за незабравим вкус:

·      сложете пресни листа  от сладък босилек в доматения сос-това ще придаде на иястието автентичен, средиземноморски вкус;

·      покрийте панираното пиле и доматения сос с Идъм и Пармезан-първото сирене понася отлично топене и ако мога да се изразя друго яче-топи се красиво J което дарява наслада и за окото.


No comments:

Post a Comment